Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ-Αστυνομικοί σκότωσαν 12χρονο που έπαιζε με ψεύτικο πιστόλι

ΗΠΑ-Αστυνομικοί σκότωσαν 12χρονο που έπαιζε με ψεύτικο πιστόλι

Ένας 12χρονος που είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες, απομίμηση όπλου, απεβίωσε μετά τον τραυματισμό από πυρά αστυνομικών σε πάρκο κοντά σε ένα χώρο διασκέδασης του Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ.
Το Σάββατο το απόγευμα, δύο αστυνομικοί εστάλησαν στο σημείο έπειτα από μια κλήση στην άμεση δράση σχετικά με έναν ύποπτο που απειλούσε με πιστόλι διερχόμενους, όπως αναφέρει  ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαντ.
 Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο απαίτησαν από τον 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.  Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στον κορμό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Plain Dealer του Κλίβελαντ, ο δωδεκάχρονος απεβίωσε σήμερα το πρωί. Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.
Μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι: «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου 12 ετών ήταν μια ρεπλίκα τύπου "airsoft" (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς  βρίσκεται στο Σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία πάνω από δέκα χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών.
Στην ηχογράφηση της κλήσης στην άμεση δράση, ο καλών αναφέρει ότι « ο ύποπτος ίσως ήταν έφηβος και το όπλο ήταν  πιθανόν ψεύτικο, αλλά η πληροφορία αυτή δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που εστάλησαν στο σημείο», γράφει ακόμη η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου