Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κλίμα έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Μητρόπουλου

Κλίμα έντασης επικρατεί στην Κουμονδούρου για το θέμα της μνημονιακής πολιτικής, μετά και τις δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου χθες, ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική».
Σήμερα ο Α. Μητρόπουλος επέμεινε στη θέση του δηλώνοντας στο real fm ότι «Εάν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσουν να ακυρωθούν οι νόμοι και να τεθεί το θέμα διαγραφής του χρέους, και υπάρχουν κόμματα, που είτε ψήφισαν είτε συναινούν με τη μνημονιακή πολιτική, θα υπάρξει πρόβλημα υλοποίησης των κεντρικών εκφωνήσεων της κυβέρνησης μας. Είναι αυτονόητο αυτό που είπα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις θέσεις του και σε άλλα ΜΜΕ. Τα όσα είπε ο Α. Μητρόπουλος, χθες, επιχείρησε να «μαζέψει» ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός ο οποίος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα τελειώνουμε με τα μνημόνια και την λιτότητα. Όποιος νομίζει ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μπορεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, θα πρέπει να επανεξετάσει ο ίδιος τη θέση του και την στάση του στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Μηλιός εμφανίστηκε κάθετος σημειώνοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δε θα ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές».
Το κλίμα στην Κουμουνδούρου εμφανίζεται τεταμένο και βαρύ, παρά τις δημοσκοπήσεις που φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, στο εσωτερικό υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις για την τακτική που ακολουθεί η ηγεσία το τελευταίο διάστημα.
Συγκεκριμένες αντιρρήσεις εκφράζει η «Αριστερή Πλατφόρμα» η οποία δηλώνει ανοιχτά τη διαφωνία της για τις επαφές που θα έχουν στο City του Λονδίνου ο Γιώργος Σταθάκης και ο Γιάννης Μηλιός με εκπροσώπους των αγορών και των hedge funds, στην πρόταση για συνάντηση Τσίπρα – Σαμαρά με στόχο μία «συμφωνία-πακέτο», αλλά και στα περί διεύρυνσης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα και θα ασχοληθεί με όλη την την καυτή ατζέντα και με το θέμα της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου