Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Αύριο οι νέες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη!

 amfipoli
Ολόκληρη η ομάδα της ανασκαφής στην Αμφίπολη, δηλαδή και το επιστημονικό και το τεχνικό προσωπικό, θα παραστούν στις επιστημονικές ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22.
Οι ανακοινώσεις θα αφορούν τις ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης. Αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου της ανασκαφής και λίγες εβδομάδες ύστερα από την ολοκλήρωσή της, με την ανεύρεση του σκελετού του νεκρού, το υπουργείο οργάνωσε την ενημέρωση των επιστημόνων από τους πρωταγωνιστές.
Ταυτοχρόνως, η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσκάλεσε στην Αθήνα όλη την ανασκαφική ομάδα, τους εργάτες και τους συντηρητές, ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που θα γίνει.
Ομιλητές θα είναι: Η Κ. Περιστέρη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)». Ο Μιχ. Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις». Ο Δημ. Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων». Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
Θα είναι μια συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι επιστήμονες που συνεργάστηκαν θα παρουσιάσουν την άποψή τους σχετικά με πολλά θέματα, κύρια και δευτερεύοντα. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν εκφραστεί και σύμφωνες και αντίθετες γνώμες, οπότε μια επαφή των επιστημόνων και του Τύπου με τους ανασκαφείς έχει ιδιαίτερη σημασία. Καλό θα ήταν επίσης να υπάρξει και η δυνατότητα ερωτήσεων, ώστε όσα σημεία μείνουν σκοτεινά να είναι δυνατόν να διασαφηνιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου