Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοί είναι οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές που θα κρίνουν την εκλογή Προέδρου!

bouli
Η Προεδρική εκλογή κρίνεται από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές του Κοινοβουλίου, οι οποίοι με την ψήφο τους θα κρίνουν τους 180 που απαιτούνται για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Όλα τα «σφυριά» τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «βαράνε» σε αυτούς τους 24 βουλευτές , εκ των οποίων δεν έχουν όλοι πάρει ευθέως θέση για το αν στέκονται υπέρ ή κατά της εκλογής Προέδρου.
Ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, πιθανολογείται ότι θα ψηφίσουν υπέρ. Σχεδόν σίγουρη υπέρ της εκλογής Προέδρου θεωρείται ότι θα ταχθεί η Κατερίνα Μάρκου, η οποία και υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και φλερτάρει με το «Ποτάμι».
Η ανεξάρτητη Μίκα Ιατρίδη δηλώνει πως πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο, που θα συνεχίσει να υπογράφει σκληρά μέτρα.
Από την άλλη, ο Χρήστος Αηδόνης είναι προσωπικός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου και τάσσεται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας.
Ο Βασίλης Οικονόμου επίσης θεωρείται πολύ πιθανό να ψηφίσει, αφού συμμετέχει στις κινήσεις των μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη.
Στάση αναμονής φαίνεται πως τηρεί ο Γιάννης Κουράκος, ο οποίος λέει πως περιμένει να δει το πρόσωπο, που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Παναγιώτης Μελάς δηλώνει πως θα αποφασίσει ανάλογα με το συμφέρον της χώρας και γι αυτό αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο Βασίλης Καπερνάρος φλερτάρει με την κίνηση «Ρίζες» του Τάκη Μπαλτάκου και δήλωσε πως θα μιλήσει με τους ψηφοφόρους του πριν αποφασίσει, ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε πως είναι πιθανό να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Κασσαπίδης κάνει συχνές αναφορές στην εθνική συνεννόηση, όπως και ο Πάρις Μουτσινάς.
Αίνιγμα αποτελεί από την άλλη η στάση του Γιώργου Νταβρή και του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο τελευταίος βέβαια έχει δηλώσει πάντως πως εάν έχουν βρεθεί οι 179, θα το σκεφτεί δυο φορές.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης από την άλλη έσπευσε να δηλώσει από χθες ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο.
Η Νίκη Φούντα, ο Θωμάς Ψύρρας και ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μεταξύ εκείνων, που υπέγραψαν κείμενο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εκλογές την άνοιξη υπό την προϋπόθεση βέβαια τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγορηματικά αποκλείουν την πιθανότητα να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μάρκος Μπόλαρης, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και η Ραχήλ Μακρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου