Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΙΡΛΙΑΝ


  Η κλασσική επιστήμη, εδώ και αιώνες, απέρριπτε την παρουσία ενός πεδίου βιοενέργειας ή αύρας γύρω από τους ζωντανούς οργανισμούς, επειδή το πεδίο αυτό δεν μπορούσε να ανιχνευθεί με την τρέχουσα τεχνολογία. Κατά τη δεκαετία του 1890, ένας Πολωνός ευγενής, ο Γιακούμιο Γιόντκο – Νάρκεβιτς άρχισε να ερευνά τη φωτογραφία εκκένωσης στεφάνης χρησιμοποιώντας, αντί για φως, ένα ηλεκτρικό φορτίο υψηλής τάσης και υψηλής συχνότητας. Κατέγραψε διαφορές ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ανάμεσα σ' έναν υγιή και έναν άρρωστο άνθρωπο, ανάμεσα στον ύπνο και την εγρήγορση. Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι με τη χρήση της νέας αυτής τεχνικής μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει τις φυσιολογικές και ψυχολογικές μεταβολές ενός ατόμου.
 Με τη ρώσικη επανάσταση τα ευρήματά του χάθηκαν, ώσπου η τεχνική ανακαλύφθηκε ξανά από τον Σεμιόν Κίρλιαν, το 1939. Ένα παρόμοιο φορτίο πέρασε μέσα από ένα φιλμ πάνω από το οποίο είχαν τοποθετηθεί μερικά βιολογικά δείγματα και παράξενα σχέδια φωτός εμφανίστηκαν γύρω από τα δείγματα. Αν και δεν είχε χρησιμοποιηθεί καμιά φωτεινή πηγή, εμφανιζόταν κάθε φορά μια στεφάνη ενέργειας.
 Η φωτογραφία εκκένωσης στεφάνης (ή φωτογραφία Κίρλιαν) θεωρήθηκε απόρρητη από τη σοβιετική κυβέρνηση μέχρι το 1960, όταν ο Κίρλιαν δημοσίευσε μια ανακοίνωση πάνω στο θέμα από κοινού με τη σύζυγό του Βαλεντίνα. Οι Κίρλιαν υποστήριξαν ότι η εκκένωση στεφάνης ήταν η επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη ενός πεδίου βιοενέργειας ή αύρας. Η ανακοίνωσή τους προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον στους επιστημονικούς κύκλους όλου του κόσμου. Οι θεραπευτές – άνθρωποι που ακολουθούσαν παλιές, παραδοσιακές τεχνικές στον τομέα της υγείας – χαιρέτησαν την ανακάλυψη που ήρθε να επιβεβαιώσει όσα ισχυρίζονταν μέχρι τώρα σχετικά με τα ενεργειακά πεδία και την σχέση τους με την θεραπεία και την υγεία, ψυχική και σωματική του ανθρώπου και όλων των ζωντανών όντων. Η κλασσική επιστήμη αποδέχθηκε σε μεγάλο βαθμό το ρόλο του νου και των συναισθημάτων στη δημιουργία ασθένειας ή αρμονίας και μιλά πια για ψυχοσωματικές ασθένειες. Μιλάει για νοητική, συναισθηματική και σωματική υγεία.
 Από τα μέσα του αιώνα που μας πέρασε, χάρις στην πρωτοποριακή εργασία θεραπευτών όπως ο Χάρι Έντουαρντς και ο Εμμανουήλ Χαριζάνης, ο αριθμός των θεραπευτών αυξήθηκε εντυπωσιακά σε όλο τον κόσμο και οι θεραπευτικές οργανώσεις αναγνωρίζονται σήμερα σε διάφορα κράτη. Με την άδεια που έδωσε το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο στη Μεγάλη Βρετανία και το Εθνικό Ιατρικό Ινστιτούτο στη Γαλλία στους γιατρούς, να συνιστούν στους ασθενείς τους ενεργειακή θεραπεία με τη συνεργασία θεραπευτών, τόσο στα ιατρεία τους όσο και στα νοσοκομεία, αυτή η ήπια και ευεργετική θεραπεία ήταν υποχρεωμένη να παλέψει ενάντια στην άγνοια, το φόβο, τις διώξεις και τα συμφέροντα.
 Για να διασφαλιστούν και να διασφαλίσουν και τους ασθενείς τους απέναντι στους ανωτέρω λόγους οι θεραπευτές ακολουθούν έναν αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς. Ο κώδικας συντάχθηκε από ομάδες θεραπευτών, το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, και τα Βασιλικά Κολέγια Χειρουργών, Ιατρών Γενικής Ιατρικής, Μαιών και Νοσηλευτικής στη Μεγάλη Βρετανία, και ακολουθείται από όλες τις ομάδες των θεραπευτών.
 Δυστυχώς στην Ελλάδα μια παρόμοια κίνηση αργεί πολύ να βρει ανταπόκριση και οι ασθενείς βρίσκονται συχνά μπροστά σε μη έγκυρες πρακτικές που κάποιοι χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται το όνομα και το νόημα της ενεργειακής θεραπευτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου