Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε το Χριστόδουλο Ξηρό

 
Συνεληφθη πριν από λίγο ο Χριστόδουλος Ξηρος στην νοτιοανατολική Αττική. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη επιτυχία του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια μετά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνεήφθη στην Ανάβυσσο.
Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε σπίτι-κρησφύγετο τις τελευταίες ημέρες και τον συνέλαβε την ώρα που έμπαινε μέσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο τρομοκράτης δεν προέβαλλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.
Καταζηντούνταν από πέρσι όταν είχε παραβιάσει την πενθήμερη άδεια που είχε πάρει για να  πάει να δει τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Είχε επικηρυχθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ από τις Αρχές
Αποτύπωμά του είχε ταυτοποιηθεί σε φάκελο-βόμβα που είχε αποσταλλεί το ΑΤ. Άμφισσας, ευτυχώς οι αστυνομικοί πονηρεύτηκαν και φώναξαν τους πυροτεχνουργούς, οι οποίοι και τον εξουδετέρωσαν.
Κατά την σύλληψή του φορούσε ξανθιά περούκα και είχε γενειάδα, ενώ κουβαλούσε πάνω του και ένα πιστόλι.
Την μονοκατοικία στην Ανάβυσσο την είχε νοικιάσει εδώ κι δύο μήνες με ψεύτικο όνομα, και το ίδιο χρονικό διάστημα η Αστυνομία χαρτογραφούσε την περιοχή.
Μετά την σύλληψή του οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική και από εκεί θα πάει τον εισαγγελέα.
Λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω του λουγαριασμού του στο Twitter.
«Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ», έγραψε ο υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου