Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Reuters:ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 Clipboard
Την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό η Χρυσή Αυγή να καταλάβει την τρίτη θέση στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διατυπώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι σχεδόν ύστερα από τρία χρόνια από την είσοδο της στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή διεξάγει μια πολύ πιο ήσυχη προεκλογική εκστρατεία, μια και τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη της βρίσκονται στην φυλακή με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται από αρκετές δημοσκοπήσεις να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, γεγονός που – όπως υπογραμμίζεται – θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί η τρίτη διερευνητική εντολή στον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής να σχηματίσει κυβέρνηση, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αποτύχουν είτε να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία είτε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη σε προεκλογική συνάντηση μελών της Χρυσής Αυγής στο Κορωπί, η οποία έγινε από την φυλακή.
«Η τελευταία προεκλογική εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να γίνει νωρίς επειδή στις 8 το βράδυ, οι πόρτες των φυλακών κλείνουν και η επικοινωνία διακόπτεται.
Για αυτό έπρεπε να κάνουμε την εκδήλωση στις 6 το απόγευμα προκειμένου ο αρχηγός να μπορεί να μιλήσει χωρίς να ανησυχεί για το εάν θα κλείσουν οι πόρτες των φυλακών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, εκ των λίγων βουλευτών που είναι εκτός φυλακής.
Σημειώνεται ότι 7 από τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι προφυλακισμένοι ενώ οι τρεις τελούν υπό κατ’ οίκον περιορισμό, και ενώ αναμένεται εντός του έτους η δίκη τους.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι παρόλο αυτά και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή θα δώσει μάχη με το Ποτάμι για την τρίτη θέση.
Ωστόσο πολλοί δημοσκόποι υποστηρίζουν πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ενδεχομένως να είναι υψηλότερα από αυτά που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις. «Υπάρχουν ψηφοφόροι, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν τι θα ψηφίσουν. Και αυτοί κυρίως ανήκουν στα εξτρεμιστικά κόμματα» υπογραμμίζει στο Reuters ο Γιώργος Σιακάς, δημοσκόπος και πολιτικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία.
«Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει τις ιδιαιτερότητες της αλλά από το 2012 φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει αποκρυσταλλωθεί στη συνείδηση πολλών ψηφοφόρων. Υπάρχουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή και ότι συμβεί» τονίζει ο Σιακάς.
Το δημοσίευμα καταλήγει με τη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Κορωπί: «Την Κυριακή, θα πάρουμε περισσότερες ψήφους από ότι λάβαμε το 2012 και θα είμαστε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα. Μην πιστεύετε τους ψεύτες δημοσκόπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου