Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

H πιο καταραμένη ταινία όλων των εποχών

poltergeistpic111
Συγκαταλέγεται στις κλασικές ταινίες τρόμου, καθήλωσε μπροστά στις οθόνες εκατομμύρια θεατές και έγινε και ριμέικ .

Η  ταινία Poltergeist (Το πνεύμα του κακού), του αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία κυκλοφόρησε το 1982, δεν «στοίχειωσε» μόνο τους πιστούς των ταινιών τρόμου, αλλά και τους πρωταγωνιστές της.
film3a
Μια σειρά τραγικών θανάτων και περίεργων συμβάντων συνόδεψαν την φήμη της ταινίας, καθιστώντας την ως την πλέον καταραμένη ταινία όλων των εποχών. Σε αποκλειστική συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» λίγο πριν κυκλοφορήσει το ριμέικ ο Όλιβερ Ρόμπινς, που είχε το ρόλο του Ρόμπι Φριλινγ,  τον τρομοκρατημένο αδελφό της Χίδερ Ο’ Ρουρκ- την μικρότερη κόρη της οικογένειας που έχει καταληφθεί από πνεύμα- δικαιολογεί τον παραπάνω «τίτλο»  αποκαλύπτοντας τα όσα διαδραματίστηκαν εκτός των κινηματογραφικών πλατό.  Και τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν  το  πλέον ευφάνταστο σενάριο μιας ταινίας τρόμου…
film7
Και μιλάει συγκλονισμένος για τους θανάτους των δυο κινηματογραφικών αδελφών του.

Λίγες εβδομάδες αφού η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, η Ντομινίκ Ντιουν, που υποδυόταν την μεγαλύτερη αδελφή του Ντάνα, βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του φίλου της στο Δυτικό Χόλιγουντ. Ήταν μόνο η αρχή της κατάρας, αφού λίγο αργότερα ο 60χρονος ηθοποιός Τζούλιαν Μπεκ , ο κινηματογραφικός ιερέας, έχασε τη ζωή του εξαιτίας καρκίνου στο στομάχι.
Το κακό τρίτωσε το 1987 όταν ο Γουίλ Σάμπσον, ο οποίος επίσης πέθανε το 1987 σε ηλικία 53 ετών από νεφρική ανεπάρκεια. Τα περίεργα περιστατικά δεν τελειώνουν εκεί. Το 2009, ο 67χρονος Λου Πέριμαν, επίσης από το καστ της ταινίας, έχασε τη ζωή του όταν ένας πρώην φυλακισμένος τον σκότωσε στο σπίτι του στο Όστιν του Τέξας με τσεκούρι.
Αλλά η πιο βαριά απώλεια ήταν για τον 43χρονο σήμερα Ρόμπινς, η μικρότερη κινηματογραφική αδελφή του Χίδερ, που πέθανε το 1988 σε ηλικία μόλις 12 ετών από καρδιακή ανακοπή.
Ο αιφνίδιος θάνατος της προκάλεσε σοκ και εκατομμύρια θαυμαστές του φιλμ κατηγόρησαν «την  κατάρα του Poltergeist», με την λίστα των θανάτων να μεγαλώνει έκτοτε.
filmactor1
Μιλώντας για την ταινία, ο Ρόμπινς που ήταν 9 ετών όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία, λέει ότι τα τραγικά γεγονότα ήταν συμπτώσεις. «Με όλη αυτή την μυθολογία περί κατάρας, δεν μίλησα ποτέ στο Στίβεν (Σπίλμπεργκ) για αυτό, αλλά θεωρώ ότι πιστεύει ότι τα γεγονότα που έγιναν ήταν τρομακτικά τραγικά αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα εκτυλίχθηκαν στα γυρίσματα».
film10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου