Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Οι 10 καλύτερες σειρές της τηλεοπτικής σεζόν 2014-2015


Άλλη μια σεζόν έφτασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα να επιλέξουμε τις καλύτερες… αυτές που ξεχώρισαν και ανέβηκαν στην προσωπική μας λίστα. Η σεζόν 2014-2015 περιλαμβάνει όλες τις σειρές που έκαναν πρεμιέρα από την 1η Ιουνίου 2014 έως και την 31η Μαΐου 2015, οπότε περιλαμβάνονται στη λίστα όλες οι σειρές που ξεκίνησαν εντός αυτού του διαστήματος. Προφανώς υπάρχουν σειρές που τελείωσαν τη σεζόν τους μετά τη λήξη της ημερομηνίας, αλλά ακόμα και αυτές μετράνε για τη σεζόν 2014-2015!  Πάμε λοιπόν να δούμε τη λίστα…

.
.
.
.
.
.
.
.

10. Once Upon a Time
Season 4: Νομίζω φέτος είχαμε την πιο παραμυθένια σεζόν της σειράς. Ξεκινάσαμε με το Frozen arc με τα ανανεωμένα εφέ του OUAT και συνεχίσαμε στο 2ο μέρος με το πιο σημαντικό κομμάτι της σειράς, την εύρεση του συγγραφέα. Κλασσικά κάποια πράγματα γίνονται εύκολα, συνήθως τελειώνουν κάποιες ιστορίες χαρακτήρων «τέλος καλό, όλα καλά» (όχι πάντα :P) , αλλά μιλώντας για παραμύθι είναι αναμενόμενο να συμβαίνουν αυτά, κι ας απορούμε για αποφάσεις κάποιων. Σημασία έχει ότι είναι ένα ευχάριστο ταξιδάκι με τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε από τις ταινίες της Disney  (και είδαμε αρκετούς φέτος!).
9. Game of Thrones
Season 5: Η 5η σεζόν του Game of Thrones είναι η λιγότερο αγαπημένη μου στο σύνολο των σεζόν του (ακόμα και το 9ο επεισόδιο ήταν το πιο light σε σύγκριση με αυτά των προηγούμενων τεσσάρων σεζόν), αλλά παρόλα αυτά υπήρχαν κάποιες μεμονωμένες στιγμές που κρατούσαν κάτι από το παλιό GoT, ενώ είχαμε εξελίξεις που περιμέναμε σχεδόν από την αρχή της σειράς (π.χ. να συναντηθεί κάποιος βασικός χαρακτήρας με την Καλίσι). Ωστόσο αυτή η πτώση θα μπορούσε κάπως να δικαιολογηθεί επειδή η σειρά σταμάτησε να ακολουθεί τη ροή των βιβλίων σε μεγάλο μέρος…αλλά και πάλι, το 5ο βιβλίο είναι από τα λιγότερο αγαπημένα. Για να δούμε πως θα συνεχίσει η σειρά, γιατί ακούμε πράγματα για 10+ σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι η σειρά θα λοξοδρομήσει πολύ περισσότερο απ” ότι έχει ήδη κάνει…
8. Sons of Anarchy
Season 7: Η τελευταία σεζόν του Sons of Anarchy ξεκίνησε κάπως νωθρά, σαν να φλυαρούσαν οι σεναριογράφοι για να σπάσουν πλάκα παρεούλα με το καστ (κλασσικές τρέλες του SoA crew) αλλά εκεί που άρχισαν να ζωντανεύουν τα πράγματα έγιναν όλα αυτά που περιμέναμε να γίνουν. Προβλέψιμα; Μπορεί! Αλλά σημασία έχει ότι τα ευχαριστηθήκαμε, βλέποντας ένα κλείσιμο αρκετά έντονο για αυτή τη σειρά. Θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη δουλειά στην τελευταία σεζόν, αλλά δεν κρατάμε κακίες. Αντίo SoA.
7. The Affair

Season 1: Από την αρχή ήμουν αρνητικά προκατειλημμένος προς τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά ήθελα να της δώσω μία ευκαιρία εξαιτίας του Joshua Jackson (αγαπημένο από το Fringe!) και η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε αρκετά. Ο τρόπος που η σειρά επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία την κάνει κάτι παραπάνω από μία σαπουνόπερα μυστηρίου. Βέβαια θα επιθυμούσα στην 2η σεζόν να δούμε κάτι διαφορετικό ως προς την αφήγηση (και συνάμα πρωτότυπο στα τηλεοπτικά δεδομένα), αλλά προς Θεού, όχι 3η εναλλακτική ιστορία όπως φημολογείται από φαν. Από σκηνοθεσία και ερμηνείες ευχαριστημένοι, οπότε προχωράμε…
6. The Flash

Season 1: Φέτος είχαμε μία σεζόν αφιερωμένη σε ήρωες από κομικς, είτε DC, είτε Marvel. Με την 3η σεζόν του Arrow να απογοητεύει και το πολυαναμενόμενο Gotham -αν και καλό- να μην είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε, έρχεται το FLASH να κάνει την διαφορά. Η μόνη σειρά του είδους που θα μπορούσε να συγκριθεί είναι το Daredevil του Netflix, το οποίο αν και πολύ καλό, μου φάνηκε πιο ρεαλιστικό απ” ότι θα περίμενα από μία super-hero σειρά. Από την άλλη το Flash ήταν πιο διασκεδαστικό, χαβαλετζίδικο και με ωραία εφέ που περιμένεις από μία τέτοια σειρά.
5. Banshee

Season 3: Το Μπλαντ ιν Μπάνσι τα λέει όλα (ίσως προσθέταμε και το «σεξ»). Μιλάμε για την καλύτερη σεζόν της σειράς. Εξελίξεις από παντού, σκηνάρες και ανατροπάρες σε κάθε επεισόδιο και γενικά η σειρά έχει καταφέρει με το φαινομενικά απλό της θέμα, να ξεχωρίσει απ” ό,τι άλλο παίζεται στην τηλεόραση. Τελικά μεγαλύτερη σημασία έχει το πως δείχνεις κάτι, παρά το τι δείχνεις. (αφού βγάλαμε και το συμπέρασμα προχωράμε παρακάτω)
4. Bates Motel

Season 3: Όσο με απογοήτευσε η 2η σεζόν, τόσο μου άρεσε η 3η. Ήταν το πιο ουσιαστικό κομμάτι στην origin ιστορία του Norman Bates. Αυτό είναι το πραγματικό prequel του psycho. Πόσο γούσταρα τις εναλλαγές Norman-Norma ανάλογα με το πως αισθανόταν ο Norman. Όσο για τις ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστών δεν χρειάζεται να γινόμαστε γραφικοί λέγοντας πόσο ηθοποιάρες είναι. Τα καλά νέα είναι ότι η σειρά ανανεώθηκε για 4η και 5η σεζόν (10+10=20 επεισόδια στο σύνολο), με τους παραγωγούς να σχεδιάζουν να κλείσουν την ιστορία στο τέλος της 5ης σεζόν. Όταν βλέπω τέτοιο πλάνο είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.
3. Better Call Saul

Season 1: Το prequel του Breaking Bad δεν ήρθε να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του προκατόχου του απλά για το όνομα, αλλά μπήκε με όραμα στη σκηνή δίνοντας τη δική του ιστορία βασισμένη στον αγαπημένο απατεώνα δικηγόρο του Heisenberg. Αυτό που εκτίμησα είναι ότι κράτησε από τον προκάτοχο, τη σκηνοθεσία, τις περίεργες σκηνές που συνήθιζε, όπως και το μυστήριο με τα flashback-forward όπου θα πάρουμε αρκετές απαντήσεις στην επόμενη σεζόν. Χτίζεται σιγά σιγά το story του Τζίμι (aka Saul Goodman), όπως μας είχε συνηθίσει το Br. Bad… κι αν είναι νωρίς να συγκρίνουμε τις 2 σειρές, η 1η -εισαγωγική- σεζόν του Better Call Saul χαρακτηρίζεται πιο δυνατή από την αντίστοιχη του Br.Bad. Για να δούμε…
2. The Leftovers

Season 1: Με διαφορά η καλύτερη σειρά του περσινού καλοκαιριού. Με την υπογραφή του γνωστού από το LOST, Damon Lindelof, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό ούτε από θέμα μυστηρίου, ούτε από θέμα χαρακτήρων. Κλασσικά, εστιάζει στους χαρακτήρες και τις συμπεριφορές τους, κάτω από μία μυστηριώδη κατάσταση. Η πρώτη σεζόν είναι βασισμένη στο βιβλίο του Tom Perrotta. Εφόσον πήρε ανανέωση για 2η σεζόν, θα αρχίσει ο Damon Lindelof να συνεχίσει με το πολύπλοκο μυαλό του τη συνέχεια της ιστορίας, οπότε ίσως τότε είναι που πρέπει να έχουμε τις περισσότερες απαιτήσεις.
1. Person of Interest

Season 4: Η σειρά ξεκίνησε ως ένα απλό crime drama και έγινε το πιο τρομακτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αυτό που το κάνει τόσο τρομακτικό είναι το πόσο ρεαλιστικό φαίνεται και πόσο εύκολο είναι στην εποχή μας να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Η επιστήμη εξελίσσεται, οι εταιρίες φαίνεται να θέλουν το πάνω χέρι στην όλη κατάσταση, και χωρίς να το γνωρίζουμε η κάθε μας κίνηση αφήνει τα σημάδια της στο διαδίκτυο. Πολύ μελετημένο και προσεγμένο το σενάριο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά η σειρά εμβαθύνει αρκετά και στους χαρακτήρες της, με ανθρωποκεντρικά επεισόδια όπως το 4×20, να διδάσκουν!!! Γενικά η σειρά όπως φαίνεται παίζει με το genre της αναλόγως αυτού που θέλει να πει. Σπανίζουν τέτοιες σειρές και δυστυχώς το CBS έδωσε στην 5η σεζόν της σειράς 13 μόλις επεισόδια, πράγμα που μάλλον σηματοδοτεί το τέλος της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου