Μακραίνει η λίστα των υπερασπιστών της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με τον Κριστιάν Νουαγιέ, διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας να τάσσεται υπέρ, λέγοντας πως στην ελληνική περίπτωση μπορεί να συζητηθεί περαιτέρω το χρονοδιάγραμμα ως προς την εξόφλησή του.
Τη θέση του ο Κριστιάν Νουαγιέ, την εξέφρασε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, και δημοσιεύτηκε στο σημερινό της φύλλο η οικονομική εφημερίδα Les Echos.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι πρόκειται για «την πρώτη χειρονομία ανοίγματος» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι "Μπορεί η καγκελάριος» λέει η συντάκτης, «να μην έχει δείξει ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην ιδέα τού να διαπραγματευθεί με την Αθήνα (...) ο διοικητής όμως της Τράπεζας της Γαλλίας επιδεικνύει μια τάση μεγαλύτερης συμπάθειας".
"Κάθε αναδιάρθρωση χρέους κοστίζει σε επίπεδο εμπιστοσύνης. Πρόκειται για την έσχατη λύση στην οποία καταφεύγουμε όταν οι σχέσεις ανάμεσα σε πιστωτές και δανειζόμενους είναι καλές. Στην προκειμένη περίπτωση, μπορούμε να θέσουμε το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος των εξοφλήσεων" δήλωσε συγκεκριμένα ο Κριστιάν Νουαγιέ.
Προσθέτοντας ότι, το ελληνικό χρέος είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του στα χέρια των δημόσιων πιστωτών, ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν από καιρό απαλλαγεί από το σημαντικότερο μέρος των ελληνικών ομολόγων.