Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σάλος από τις δηλώσεις Λεπέν: «Ναι, θέλω να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»!

 lepen_syriza1
Τη στήριξη της στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, με συνέντευξη της στη γαλλική εφημερίδα «LeMonde», η Μαρίν Λε Πεν.
«Υπάρχει ένα χάσμα στην Ε.Ε. που περνά από την εξαγορά των πολιτών μέσω του ολοκληρωτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χρηματοπιστωτικών αγορών» υποστηρίζει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου λέγοντας πως παραμένει απόλυτα συνεπής στις θέσεις της και δεν μετατρέπεται σε ακτιβίστρια της ακροαριστεράς. «Δεν συμφωνούμε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στο ζήτημα της μετανάστευσης, αλλά θα καλωσορίσουμε την νίκη του» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρίν Λε Πεν υποστηρίζει ευθέως πολιτικά κόμματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι το 2003 είχε δώσει συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στο Παρίσι όπου είχε υποστηρίξει πως «οι πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται κατά της παγκοσμιοποίησης θέτουν τις σωστές ερωτήσεις, αλλά δίνουν τις λάθος απαντήσεις».
Αναφορικά με τις ενδεχόμενες συμμαχίες του Εθνικού Μετώπου με πολιτικές δυνάμεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε., η κ. Λε Πεν υποστήριξε στην εφημερίδα «Le Monde» πως «όπου δεν υφίσταται αντίστοιχο πολιτικό κόμμα με το Εθνικό Μέτωπο, είναι η άκρα αριστερά που παίρνει τη θέση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου